Agnes Frielink

agnes contact onderwijs.pro

Agnes Frielink
Managementassistente

Telefoon: 06-13197612
E-mail: agnes@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Komende uit een onderwijsfamilie draaide alles bij ons thuis altijd om onderwijs. Vader, moeder, opa, oma; ze stonden allemaal voor de klas. Om even uit deze ‘wereld’ te geraken heb ik na mijn gymnasiumdiploma een andere richting gekozen. Ik ging een directiesecretaresse opleiding bij Schoevers volgen. Daarmee zou ik in een breed scala van sectoren kunnen werken en dat heb ik dan ook gedaan. Na werkzaam te zijn geweest bij verschillende commerciële bedrijven kwam ik erachter dat dit toch niet zo goed bij mij paste. Ik miste het sociale aspect. Ik wilde werken in een organisatie waarin de mens meer centraal staat (en niet het product). Toen ik 3,5 jaar geleden de vacature bij Onderwijs.pro zag, wist ik direct, die baan wil ik hebben! Dat enthousiasme heb ik meegenomen in mijn sollicitatiegesprek en nog diezelfde avond ben ik aangenomen. De fijne collega’s (allemaal ‘aanpakkers’ en ‘slimme doeners’) en de flexibiliteit van het werk maken dat ik mij bij Onderwijs.pro volledig op mijn plek voel. Ik vind het fijn om in een ondersteunende rol mijn bijdrage te leveren ‘het onderwijs beter te maken’. Ik houd van praktisch bezig zijn en mijn jarenlange ervaring in een functie zoals deze, gecombineerd met mijn opleiding en achtergrond maken mij tot een ‘slimme doener’!

Waar word jij blij van?
Buiten in beweging zijn en de elementen trotseren. Ik doe dit door veel te wandelen (door de bossen, over de hei, langs het strand), te fietsen en te zeilen. Daarnaast houd ik veel van lezen, koken en eten met vrienden; naar concerten, theater (cabaret) en het filmtheater (voorliefde voor Franse films) gaan.

Heb je een motto of lijfspreuk?
Mijn lijfspreuk is “Amor Fati” (zo heb ik ook mijn eigen zeilbootje genoemd; is overigens ook de titel van een heel mooi boek van André de Vries en Erno Eskens). Het is een uitdaging hiernaar te leven want het is niet altijd makkelijk (om de Duitse filosoof Nietzsche te citeren): “…. dat je van niets wil dat het anders is, niet vóór je, niet achter je, in alle eeuwigheid niet. Het onvermijdelijke niet enkel verdragen, nog minder verdoezelen… maar ervan houden”. Dit brengt mij gelijk bij mijn liefde voor de filosofie en met name het stoïcisme.

Koffie?
Nou nee, doe mij maar thee ;-).