Hanneke van der Lende

Hanneke van der Lende Onderwijs.pro

Hanneke van der Lende
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-24191343
E-mail: hanneke@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?

Vooral door mijn sterke analytische vermogen in combinatie met mijn pragmatische aanpak. In mijn opdrachten kan ik snel bepaalde acties en gedrag opmerken en doorzien en vertalen naar strategisch niveau. Daardoor weet ik praktijk naar beleid te vertalen en vice versa. Tegelijkertijd ben ik pragmatisch en ga ik ook zo te werk. Ik ben doelgericht, kom graag tot de kern en heb een no-nonsens benadering. Hierin weet ik goed de balans te vinden tussen ruimte laten voor emoties en toch ook door te pakken waar het kan.

Waar herkennen we jou aan als onderwijskundige, wat typeert jou?

Ik straal rust uit, luister en observeer. Ik ben nieuwsgierig en stel daardoor veel vragen. Zo leer ik de situatie goed kennen en geef ik ruimte aan meningen en inzichten.

Voor welke opdrachten sta je graag een uurtje eerder op?

Voor opdrachten die net dat beetje extra uitdaging van me vragen, en waarbij ik me als een spin in het web kan bewegen door de organisatie heen. Bijvoorbeeld toen ik betrokken was bij het implementeren van een schoolbrede onderwijsinnovatie bij het Mediacollege. Ervoor zorgen dat bestuur, opleidingsmanagers, docenten en onderwijskundigen op één lijn zitten en hetzelfde doel nastreven, studenten en werkveld betrekken bij het onderwijs, en tegelijkertijd teams begeleiden bij het ontwikkelen van dat nieuwe onderwijs.

Waar haal je je energie vandaan?

Uit zoveel verschillende dingen! Ik hou enorm van m’n werk en vind het heerlijk om te leren van nieuwe opdrachten en professionals om me heen. Ik krijg er energie van als het spreekwoordelijke kwartje valt bij teams die ik begeleid, als we (kleine) successen behalen, en tijdens het sparren met collega’s. Privé haal ik veel energie uit buiten zijn: lange wandelingen maken in de natuur, met een bootje of sup het water op, tuinieren. Daarnaast lees ik graag, van literatuur tot thrillers en onderwijskundige boeken. Ook geniet ik van samenzijn met m’n gezin en van samen met vrienden nieuwe gerechten koken en deze (uiteraard!) opeten.