Lonneke Harmsen

brenda kenter onderwijs.pro

Lonneke Harmsen
adviseur/ trainer

Telefoon: 085–0606416
E-mail: lonneke@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?

Ik ben een resultaatgerichte doener en een harde werker. Ik zet graag mijn creativiteit in om onderwijskundige vraagstukken te analyseren en aan te pakken. Ik vind het belangrijk om doelgericht te werken, maar ook allesomvattend. Dat betekent dat het belangrijk is om het gehele vraagstuk scherp en inzichtelijk te krijgen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen en kritisch te zijn. 

Dingen goed doen of goede dingen doen?
Dan ga ik toch voor “Dingen goed doen”. Het past bij mij om vraagstukken uit te pluizen en punctueel te werk te gaan. Ik vraag altijd het uiterste van mezelf om dingen goed te doen en een optimaal resultaat te behalen.

Waar haal jij je energie vandaan?
Ik vind het fijn om lekker druk bezig te zijn. Ik haal energie uit de kleine dingen, zoals een stukje wandelen, muziek maken en afspreken met vrienden en familie. Ik krijg daarnaast energie van het bedenken van nieuwe, creatieve ideeën. Dit kan zelfstandig, maar ook zeker in samenwerking met anderen.

Welke belangrijke keuzes heb jij gemaakt in je leven?
Door studeren. Na mijn bacheloropleiding heb ik de masteropleiding Onderwijswetenschappen gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens deze studie heb ik echt ontdekt waar mijn passie ligt, namelijk bij het verbeteren van het onderwijs. Daarnaast heb ik veel waardevolle vaardigheden ontwikkeld tijdens mijn opleidingen, waar ik dagelijks profijt van heb. 

Waar en wanneer krijg je de beste ideeën?
Ik krijg de beste ideeën tijdens een gesprek. In gesprek met anderen kan ik mezelf namelijk de situatie vaak gelijk inbeelden en als gevolg daarvan komen de beste ideeën naar boven. Anderen zeggen weleens dat er bij mij altijd “belletjes gaan rinkelen”.