Thomas Colen

brenda kenter onderwijs.pro

Thomas Colen
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-27868279
E-mail: thomas@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Met mijn achtergrond in de bestuurskunde en onderwijskunde bekijk ik vraagstukken uit verschillende invalshoeken. Hierdoor kan ik uitdagingen op een stelselmatige manier aanpakken en tot een duurzame oplossing komen.
De doener in mij komt naar voren doordat ik graag actief bezig ben en gemotiveerd wordt door vooruitgang. Vandaar dat de opdrachten bij Onderwijs.pro zo leuk zijn, je kan innovatieve ideeën en vakkennis direct samen in de praktijk brengen. Daarnaast is het natuurlijk interessant dat je als onderwijskundig adviseur bij veel verschillende organisaties ‘een kijkje in de keuken krijgt’. Al deze ervaringen neem ik mee om het algehele niveau van onderwijs in Nederland omhoog te tillen.

Wat is je (geheime) superkracht?
Een echte superkracht is mijn relativerende vermogen, hierdoor heb ik een nuchter en realistisch beeld van zaken. Ik kijk graag naar de dingen die al wel goed gaan en zie zaken die nog verbeterd kunnen worden als uitdagingen in plaats van problemen. Er is altijd ruimte voor verbetering en dat maakt dit werk ook juist zo leuk en uitdagend. Samen met mijn (briljante) gevoel voor humor is het een belangrijk fundament voor het brengen van vernieuwende inzichten in een organisatie.

Waar herkennen we jou aan als onderwijskundige? (wat typeert jou?)
Doorgaans word ik getypeerd door mijn luide stem, opgewektheid en brede interesses. Ik stap (niet vaak) met het verkeerde been uit bed en vind het leuk om tijdens een eerste kop koffie ook te bespreken hoe iemands weekend is geweest of wat diegene zijn interesses zijn. Zelf ben ik bijna dagelijks bezig met hardlopen, zwemmen of wielrennen en heb ik altijd wel een nieuwe wedstrijd op de planning staan om naartoe te werken. Wanneer er ruimte voor is ga ik een leuk persoonlijk gesprek dus zeker niet uit de weg en blijf ik graag nog hangen om elkaar wat beter te leren kennen.
In mijn werkzaamheden word ik vooral getypeerd door mijn analytische vermogen, doordat ik onderdelen van een probleem of situatie systematisch bekijk heb ik een helder beeld van de casus. Daarnaast weet ik mij te onderscheiden door mijn innovatieve manier van denken: ik zie en bedenk kansen en mogelijkheden voor de vernieuwing van diensten en processen voor opdrachtgevers.

Waar en wanneer krijg je de beste ideeën?
De triatlontrainingen hebben niet alleen het effect dat ik (nog) sneller wordt. Ze zorgen er ook voor dat ik mijn hoofd even helemaal leeg maak, waardoor ik vaak tot nieuwe ideeën kom voor mijn opdrachten. Met name de lange fiets en hardlooptrainingen hebben als resultaat dat ik de volgende werkdag weer vol met nieuwe ideeën aan de slag kan.