Vicky de Jong

vicky de jong onderwijs.pro

Vicky de Jong
Adviseur/trainer

Telefoon:06-48697367
E-mail:vicky@onderwijs.pro

 

Slimme doener, leg eens uit?

Doen? Ja! Stilzitten is niet mijn sterkste kant. Zelfs op vakantie zit ik op een veer, cultureel uitstapje hier, sportieve activiteit daar. Al kan dat ‘doen’ wel nog steeds zittend zijn natuurlijk: in gesprek of al typend, puzzelend, creatief of ideeën uittekenend: al zit ik stil, mijn hoofd staat dat nooit!

Slim? Door te zoeken naar oplossingen, ‘omdenken’ en ‘niet voor 1 gat te vangen’ zijn. Slim zit ‘m niet zo zeer in wat je weet, maar wat je ermee kunt. Of dát je er iets mee kunt. Voor mij betekent dat niet met zoveel mogelijk ingewikkelde termen gooien, maar die vooral helder verwoorden om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ander.

Leuk, dat je graag ‘slim doet’, maar hoe zien we dat dan terug in jouw werk?

Verkennen, luisteren, denken en… actie! Maar wel samen: de krachten bundelen door enerzijds onderwijskundig kaders te schetsen en anderzijds gebruik te maken van de inhoudelijke expertise van de ander. Samen stappen zetten richting nog beter onderwijs.

Hoe laat gaat jouw wekker?

Altijd te vroeg! Ik ben geen ochtendmens, al zet ik de wekker wel vroeger om in alle rust en stilte een analytisch vraagstuk aan te pakken of om op pad te gaan naar een opdrachtgever. Het op locatie samenwerken met een team vind ik echt waardevol, daar kom ik met liefde eerder mijn bed voor uit!

Oké, vroeg opstaan is niet jouw ding, maar wat is dan wel je (geheime) superkracht?

Ik ben onvermoeibaar. En nee, dat betekent niet dat ik nooit moe ben of ergens wat minder zin in heb, maar wel dat ik altijd weer de energie ervoor weet te vinden. Met een positieve insteek op zoek naar wat wél kan. Ook is het voor de afwisselende opdrachten van Onderwijs.pro erg handig dat ik een brede interesse heb. Van autotechniek tot zorg – ik duik overal enthousiast in!

Waar en wanneer krijg jij de beste ideeën?

Al pratend, hardop! Met anderen of tegen mezelf. Waar dit is, maakt dan niet uit. Praten en denken lukt mij (bijna) overal.