Bob Timmer

bob timmer onderwijs.pro

Bob Timmer
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-51568778
E-mail: bob@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Kort door de bocht blijft een ‘slim’ iemand staan kijken op de kruising met een nadenkende blik en gaat iemand die gewoon ‘doet’ rechtsaf en ziet wel waar het schip strand. Een slimme doener combineert beide en dat is iets waar mijn kracht ligt. Doormiddel van gesprekken, ideeën, observaties en andere input doorgrond ik snel waar (mogelijke) obstakels en kansen zijn. Hier komt ook meteen de ‘doener’ in mij naar voren, want mensen bij elkaar brengen om over deze obstakels heen te springen en de kansen te benutten zorgt ervoor dat je niet blijft hangen in het verleden, maar het beste voor studenten kan neerzetten!

Met wie zou je graag een (onderwijskundig) beschuitje willen eten?
Dit zijn altijd de leuke vragen! Nu vliegen er meteen allerlei gerenommeerde onderwijskundigen en pedagogen door mijn hoofd, maar als ik diep in m’n hart kijk zijn dat niet de mensen met wie ik het beschuitje wil eten. Het liefste eet ik een beschuitje met docenten, onderwijskundigen, toetsdeskundigen en andere betrokkenen die een passie hebben voor hun studenten. Ik kan enorm genieten van het combineren van die passie en de ideeën die daaruit voorvloeien met onderwijskundige/pedagogische inzichten uit de literatuur. Voor bij het beschuitje wil ik trouwens wel een goede kop koffie, anders blijft het wel een beetje droge stof…

Wat zijn “need to know and nice to know” weetjes over jou?
Hmm, de vraag klinkt een beetje alsof ik een handleiding moet geven voor hoe ik altijd werk. Nu is dat wat lastig, want elke opdracht en groep mensen die daarbij betrokken is, vraagt om een unieke aanvliegroute. Wel zijn er een aantal dingen die voor mij belangrijk zijn ongeacht de opdracht en mensen met wie ik samenwerk. Zoals voorbereid gesprekken en vergaderingen aangaan, duidelijke communicatie over wat van mij en anderen verwacht wordt, adequaat en snel inspelen op wat er gebeurt in een team, maar tegelijk ook humor behouden in alles wat je doet. Kortom, professioneel met elkaar omgaan en mensen in hun kracht zetten zodat iedereen zijn eigen expertise kan uitoefenen. Nice to know is dat ik erg kan genieten van koffie bij een vergadering en van informele gesprekken, want daar komen de beste ideeën altijd spontaan naar voren!

Waar haal jij je energie vandaan?
Dat is vrij simpel: uit mensen! Die voeden me met allemaal nieuwe ideeën en inzichten waardoor ik zelf zin krijg om weer bezig te gaan. Doordat ik zo kan genieten van onder de mensen zijn heb ik een breed scala aan mensen, op zowel werk als persoonlijk vlak, om mij heen verzameld. Daarnaast is een goede mountainbike tocht, lekkere maaltijd of wandeling door het bos ook nooit verkeerd.