Eline van Hamersveld

brenda kenter onderwijs.pro

Eline van Hamersveld
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-24585801
E-mail: eline@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
“Wat is eigenlijk precies het doel?” Dat is een vraag die ik vaak stel in mijn werk. Want met een helder doel kun je snel in de actiemodus komen. Voor mij als ‘slimme doener’ geldt dat denken en doen continu verbonden zijn. Niet oeverloos vergaderen en plannen maken, maar vooral kijken wat je wilt bereiken, dit uitproberen, leren en vervolgens bijstellen op basis van je doelen.   

Daarbij weet ik ook dat je als adviseur nooit in je eentje succesvol kunt zijn dus maak ik (slimme) verbindingen tussen mensen, iedereen kan op z’n eigen manier van waarde zijn. Ik maak graag visuals en infographics, bijvoorbeeld om een proces of tijdspad in kaart te brengen, ook omdat dit een kernboodschap makkelijk deelbaar maakt. Mijn missie is dan ook de energiebron van mensen achterhalen, want als je weet wat iemand motiveert ontstaat beweging!   

Waar herkennen we jou aan als onderwijskundige?
“Het is makkelijk om iets complex te maken, maar hoe maken we het eenvoudig?” Dit is in het onderwijs vaak een uitdaging. Als lid van de lectoraatskring Integrale Curriculumontwikkeling bij de Hogeschool Rotterdam heb ik gezien (valkuil!) hoe gemakkelijk het is om een complex curriculum te ontwerpen. Zo zie ik het als een uitdaging om vanuit een concrete visie een uitvoerbaar curriculum te bouwen. Als onderwijskundig adviseur ben ik leergierig, empathisch en toegankelijk. Daarnaast kan ik mij gemakkelijk verplaatsen in verschillende perspectieven. Voordat ik adviseur werd, ben ik ruim 12 jaar hbo-docent geweest en besef goed hoe veeleisend het is om voor de klas te staan.   

Waar haal jij je energie vandaan?
Mijn energiebronnen zijn divers. Lekker koken of klussen in huis. En ik ga zo vaak als ik kan op vakantie! Skiën met mijn gezin, zomer in Frankrijk of op een citytrip. Het laad mij op en verrijkt mijn leven. Verder ontspan ik graag door te lezen. Ik verslind boeken en heb een flinke boekenkast waarin mijn boeken op kleur gesorteerd staan. Een lust voor het oog, maar trouwens zeer onhandig als je niet weet welke kleur je zoekt!