Kirsten Bieleveld

Kirsten Bieleveld Onderwijs.pro

Kirsten Bieleveld
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-24201495
E-mail: kirsten@onderwijs.pro

 

Bij Onderwijs.pro werken slimme doeners. Wat maakt jou een slimme doener?

“Leuk, ik ga er direct mee bezig!” is een uitspraak die ik vaak doe. Van leuke uitjes en vakanties plannen voor vrienden en familie tot aan visiestukken schrijven voor opleidingen; ik maak als doener graag concrete plannen, die ik het liefst zo snel mogelijk uitvoer.

Waar zit dat slimme hem dan in? Bij mij is dit vooral terug te zien in mijn aanpak. Bij een nieuw vraagstuk gaan er direct allerlei radertjes in mijn hoofd draaien. Mijn plannen zijn altijd goed doordacht, doordat ik altijd begin met het verzamelen en analyseren van zoveel mogelijk informatie. De uitspraak ‘iets tot in de puntjes voorbereiden’, is zeker op mij van toepassing.

Wat is typisch voor jou als onderwijskundige?

Er zijn twee zaken die typisch zijn voor mij zijn als onderwijskundige: (1) Ik stel in mijn werk vaak de vraag: Waarom doen we dit? Je zou kunnen stellen dat ik de ‘waarom-fase’, waarin ik als driejarige zat, nooit helemaal ontgroeid ben. Maar ik vind het positiever om het ‘kritisch denken’, ‘nieuwsgierigheid’ en ‘doelgerichtheid’ te noemen. (2) Ik dompel me graag onder in compleet nieuwe onderwerpen en ben daarin in staat om de materie snel te doorzien. Bij Onderwijs.pro kan ik mijn hart ophalen: door mijn opdrachten voor onder andere opleidingen in de huisartsenzorg, sportkunde en verpleegkunde, heb ik ook wat inhoudelijke kennis over deze onderwerpen opgedaan. Bonus hierbij is dat ik soms ineens hoge ogen kan gooien bij het spelen van een pubquiz.  

Je speelt dus weleens een pubquiz. Waar krijg je nog meer energie van?

Goede vraag, want ik denk dat ik hierin nogal veel contrasten laat zien. Aan de ene kant geniet ik volop van uitgebreid borrelen en kletsen met vrienden, familie en collega’s. Aan de andere kant kan ik ook heel erg genieten van een avond alleen op de bank met een pizza en een zoetsappige roman of lugubere thriller (over contrasten gesproken).

Deze diversiteit kenmerkt mij goed en is ook door te vertalen naar hoe ik mijn werkweken het liefst zie. Ik vind het leuk om op locatie te werken, waarbij ik in constante interactie docenten ondersteun bij het verbeteren van onderwijs. Daarnaast vind ik het ook prettig om mezelf een paar uur in mijn werkkamer ‘op te sluiten’ om zelf onderwijsmateriaal te ontwikkelen voor dezelfde docenten. Deze afwisseling maakt dat ik veel energie van mijn werk krijg.  

Hoe weten we dat jij aanwezig bent?

Nou, je kunt mij bijna niet missen. Laat ik het zo zeggen: binnen een paar seconden weet je hoe mijn stemgeluid klinkt. ‘Kletskous’ is my middle name.