Laura van de Groep

brenda kenter onderwijs.pro

Laura van de Groep
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-34990889
E-mail: laura@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Wat mij een slimme doener maakt? Een slimme doener, dat is in mijn ogen iemand die niet blijft hangen in denkprocessen maar bereid is om te handelen.  Daar sta ik voor: efficiënt met tijd en energie omgaan, om zo ‘het doel’ te bereiken. Daarbij is het voor mij belangrijk een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven te bekijken, hierover in gesprek te gaan met betrokkenen en vervolgens over te gaan tot actie. Het slimme zit hem ook in kritisch en flexibel zijn. Een slimme doener blijft reflecteren op de gekozen route, heeft voldoende lef om te schakelen en de plannen aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit doe ik uiteraard niet alleen, het is in mijn ogen erg belangrijk om goed af te stemmen met alle betrokkenen. 

Waar en wanneer krijg je de beste ideeën?
De beste ideeën ontstaan bij mij meestal tijdens gesprekken met anderen. Vervolgens vind ik het heerlijk om tijdens een lange wandeling in het bos of op de hei deze ideeën verder uit te werken in mijn hoofd. Soms combineer ik dit, door al bellend met een collega over de hei te wandelen een goede manier om efficiënt met tijd en energie om te gaan!

Waar haal je je energie vandaan?
Ik heb een enorme liefde voor de natuur en kan intens genieten van het prachtige landschap van Nederland. Het heeft bijna iets magisch om in het vroege lente zonnetje door het bos te lopen en de vogels te horen fluiten, dat geeft mij enorm veel energie.