Maike van Zellingen

maike van zellingen onderwijs.pro

Maike van Zellingen
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-11018582
E-mail: maike@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Een slimme doener, wat versta ik onder een slimme doener? Heeft het te maken met een hoog IQ of EQ of heeft het te maken dat ik twee rechterhanden heb? De woorden ‘Slimme’ en ‘Doener” brengen mij eigenlijk gewoon echt bij mij. Alles speelt in mijn hoofd af. Ik zeg weleens ‘Ik zou mijn hoofd wel uit willen zetten. Eraf schroeven en naast me zetten op mijn nachtkastje’. Helaas kan dat niet, en of mijn gedachtes nou altijd slim zijn, dat laat ik graag aan een ander over. Wat eruit voortkomt zijn mijn handelingen, het doen.
Uit mijn hoofd komen plannen, van a tot z, alle beren op de weg die we tegen kunnen komen heb ik al afgeschoten, heb ik omleidingen bedacht en verkeersregels voor de structuur toegevoegd. Op deze manier kom ik dus altijd tot mijn doel, mijn eindbestemming. In het geval van mijn werk kom ik dus altijd door te doen, te bedenken, te herschrijven, te deleten en te overleggen tot het gewenste resultaat voor de opdrachtgever. Hier is geen gebruiksaanwijzing bij nodig, gewoon logisch slim nadenken en doen.

Welke uitspraak is op jou van toepassing?
Eigenlijk gaat de uitspraak van Rijksoverheid wel voor mij op, van A naar Beter. Check voor je vertrek welke werkzaamheden er zijn en dan kan je gaan. Hier kan je mij denk ik ook wel aan herkennen als onderwijskundige. Niet dat ik rondloop met een navigatiesysteem op mijn voorhoofd die me waarschuwt voor flitspalen of lange files of dat ik rondloop met een geel veiligheidsjasje aan maar ik check het pad dat ik moet gaan bewandelen. Dit doe ik door in gesprek te gaan met de opdrachtgever. Kaderen en structuur aanbrengen, een plan maken, deze volgen en weer bijstellen, ik ga van A naar beter.

winifred paulis onderwijs.pro team

Waaruit blijkt je liefde voor onderwijs?
Niet alleen in mijn werk speelt onderwijs een rol maar ook in mijn vrije tijd. Zo schrijf ik een kinderboek wat gelinkt is aan leren en ontwikkelen. In een leuk verhaal wil ik de kinderen kennis laten maken met wetenschappers en filosofen. Een boodschap meegeven en aan het denken zetten want niet alleen mijn hoofd moet continu blijven draaien, die van een kind mag ook aangezet worden. We kennen allemaal de quote ‘Kinderen zijn de toekomst’. Loesje heeft hier de quote van gemaakt ‘Kinderen zijn de toekomst, als hun moeders er ook een krijgen’ en zo is het. Er is begeleiding van kinderen nodig om van A naar beter te komen. Het onderwijs moet blijven ontwikkelen, voor iedereen, en lieve Loesje, dus niet alleen voor moeders. Dat ik bij kan dragen aan ontwikkeling binnen het beroepsonderwijs is voor mij een ministapje naar beter. En hoe gek ook, daar denk ik dus graag over na!

Wat kenmerkt jouw werkwijze?
En nu ik er nog weer even over nadenk, die melder voor flitspalen zou mijn denken misschien wat rustiger kunnen maken. Want als ik iets doe, is soms te snel willen gaan. Even een stapje terug zodat opdrachtgevers of overige betrokkenen mijn denkstappen kunnen volgen, zorgen ervoor dat we allemaal aankomen bij beter. Noem het mijn enthousiasme, creativiteit of speelsheid, ga ik aan dan ga ik aan.