Pauline Amsing

Pauline Amsing Onderwijs.pro

Pauline Amsing
Adviseur/trainer

Telefoon: 06-40942831
E-mail: paulineamsing@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Als je mij vraagt wat mij een slimme doener maakt, zou ik zeggen: ‘Ik ben een adviseur met een duidelijke visie op onderwijs die van aanpakken houdt. Ik ben iemand die samen met opdrachtgevers op zoek gaat naar antwoorden, maar niet meteen met de oplossing komt. Hierbij vind ik het een uitdaging om kennis van onderwijskunde te combineren met praktische oplossingen voor de dagelijkse praktijk’. Mijn expertise ligt in onderwijsvernieuwing, en thema´s met betrekking tot curriculumontwerp.

Ik ben op mijn best als ik kan creëren en ideeën kan concretiseren naar concrete toepassingen. Maar ook door anderen verder te helpen door te sparren en problemen te onderzoeken. Ik daag onderwijsteams en managementteams graag uit om antwoord te geven op de vraag: ‘wat is voor ons kwaliteit van onderwijs?’. Mijn kracht ligt in het analyseren van situaties, vanuit een helikopterview kijken en aansluiten bij de ander, interesse tonen en verbinden om zo mensen te motiveren om de juiste stappen te nemen bij veranderprocessen. Waarbij een duurzame verandering het resultaat moet zijn.

Mijn werkweek
Mijn werkweek ziet er iedere dag anders uit, als ik op locatie werk dan kan het maar zo zijn dat ik er ’s morgens al vroeg uit mag, omdat ik 1-1,5 uur moet reizen en om half 9 een eerste afspraak heb staan. Op andere dagen werk ik vanuit huis en is er geen reistijd. Die afwisseling vind ik fijn. In de auto heb ik standaard mijn fles water en een mok thee mee en luister ik ondertussen een podcast of naar muziek. Even me-time onderweg naar de klant!
Als ik thuis werk start ik met een ochtendwandeling met onze Berner Senner, Laika. Zo start ik met een fris hoofd aan mijn werkdag, vaak vol met online overleggen, maar ook met tijd om voor mezelf te werken. Als het een lekkere zonnige dag is, drink ik mijn kopje koffie buiten- een lekker pauzemomentje! Ik heb verschillende opdrachten bij verschillende mbo-opleidingen en hogescholen, dus afwisseling is het motto!

Waaruit blijkt jouw liefde voor het onderwijs?
Mijn liefde voor het onderwijs kwam achttien jaar geleden tot bloei. Ik ben destijds vanuit de zorg over gestapt naar het onderwijs. Toen nog met het idee dat ik heel graag wilde vertellen over mijn vak, de zorg. Tijdens mijn docentenopleiding kwam ik er al snel achter dat de rol van docent meer inhield dan alleen praten over dat mooie vak. De student ondersteunen bij de studieloopbaan, onderwijs ontwikkelen dat bij de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt aansluit, en samen met mijn collega’s werken aan kwaliteit van onderwijs, waren thema’s die mij prikkelden. En dit bracht mij uiteindelijk naar deze baan!

Mijn vraag aan klanten is dan ook steeds: wat heeft de student nodig? Wat heeft de student hieraan? Of wat zou de student voor antwoord geven? Ik vind het belangrijk om kwaliteit van onderwijs te leveren met de student als uitgangspunt en met input van het werkveld. Daar zie ik dan ook de uitdaging in: (her)ontwerpen van het onderwijs met alle betrokkenen, dus niet alleen met het docententeam, maar ook met de student en het werkveld!

Elke dag leren
Ook ik leer nog elke dag, open staan voor feedback is hier een onderdeel van. Ik vraag dan ook regelmatig feedback aan mijn opdrachtgevers en collega’s. Dit is hoe zij mij typeren en waarderen:

  • Je rust en makkelijke omgang, met gelijkwaardige en constructieve communicatie.
  • Je brengt structuur en overzicht en kom steeds terug op het doel, dit ervaren zij als prettig en ondersteunend.
  • Je bent een prettige sparringpartner, die gevraagd wordt bij verschillende onderwerpen als onderwijskundige vraagstukken maar ook organisatie of positioneringsvraagstukken. Hierin wordt mijn expertise gewaardeerd.
  • Je wacht niet af maar gaat aan de slag en dat is voor een externe adviseur een prettige eigenschap.

Koffie?
Herken je jezelf in mijn verhaal, ben je nieuwsgierig geworden of heb je wellicht vragen? Laten we dan een (online) kopje koffie of thee drinken. Ik kom graag met je in contact. Misschien ben jij ook wel een slimme doener.