Selwyn Bot

brenda kenter onderwijs.pro

Selwyn Bot
Adviseur/trainer

Telefoon:06-48449559
E-mail: selwyn@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Ik hou ervan om efficiënt en doelgericht samen te werken, en ik denk dat het ’slim’ is om eerst met elkaar mee te denken zodat mooie ideeën kunnen ontstaan. Dat doelgericht werken zit hem voor mij in het zo concreet en simpel mogelijk blijven denken en goede resultaten neer te zetten. Mijn allergie is dan ook om teveel in termen en buzzwords te denken zonder dat deze bijdragen aan een echte oplossing.

Waar haal jij je energie vandaan?
Ik haal het meeste energie uit samenwerken met anderen zodat je iets kunt bereiken wat in je eentje onmogelijk was geweest. Wat ik uit mijn eigen lespraktijk heb geleerd is dat anderen enthousiasmeren voor mij een hele belangrijke motivator is in mijn werk. Het geeft me heel veel voldoening als ik het gevoel heb dat ik iemand iets nieuws kan leren of tot een nieuw inzicht kan laten komen. 

Daarnaast is voor mij het gevoel dat ik iets kan betekenen voor een ander een hele grote energiebron. Deze energie haal ik ook heel erg uit het maken van muziek, waarbij ik ervaar dat ik door middel van een optreden of het schrijven van een liedje mensen kan aanspreken.  

Waar blijkt jouw liefde voor onderwijs uit? 
Mijn liefde voor onderwijs is eigenlijk ontstaan doordat ik na mijn middelbare schooltijd ben begonnen met pianolessen geven. Ik vond het heel interessant om te merken hoe verschillend mensen leren, zowel op jonge- als oudere leeftijden. Daarbij merkte ik al snel hoe belangrijk het is om goed aan te sluiten bij wat iemand zelf graag zou willen leren of wat iemand zelf motiveert. Die uitdaging om zo gepersonaliseerd mogelijk te werken is voor mij één van de leukste uitdagingen in het onderwijs. 

Belangrijke keuze die je hebt gemaakt in je leven?
Dat ik gekozen heb voor de combinatie van onderwijskunde en muziek. Ik vind het heel leuk om mezelf zowel creatief en intellectueel uit te dagen en heb ook het gevoel dat deze twee kanten elkaar enorm kunnen versterken!