Susanne Broos

Susanne Broos Onderwijs.pro

Susanne Broos
Directeur

Telefoon: 06-41319541
E-mail: susanne@onderwijs.pro

 

Wat maakt jou een slimme doener?
Laat ik beginnen met mijn allergie. Ik hou niet van praten zonder acties en niet van acties zonder daarover vooraf een goede analyse te hebben gedraaid. Als je iets doet, heb je erover nagedacht. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat je pas iets moet doen of opleveren als het ‘perfect’ of ‘af’ is. Prototypen horen er écht bij.

Wat is je (geheime) superkracht?
Het lef hebben om kritisch te zijn, mensen meenemen en aanspreken, nieuwe dingen doen én humor (hoewel mijn grappen niet altijd begrepen worden wat ik zelf dan weer grappig vind). De boog kan niet altijd gespannen staan.

Voor welke opdrachten sta je graag een uurtje eerder op?
Mijn opdracht in Zwolle waar ik als procesbegeleider met ontwikkelaars van drie verschillende hogescholen en mbo-instellingen vernieuwend onderwijs mag ontwerpen. Dit doen we samen met het werkveld en studenten binnen het economisch proces. Alle stakeholders komen daar bij elkaar en er wordt over de grenzen heen gekeken. In het beroepsonderwijs lijkt het logisch dat het werkveld betrokken wordt. Dat is wel een van de dingen waar mijn eerste vragen op gebaseerd zijn, naast het betrekken van studenten. Studenten kunnen  vaak heel goed vertellen wat er goed is aan hun opleiding en wat wel wat verbetering kan gebruiken. Vernieuwend bezig zijn en studenten en werkveld hierbij betrekken, daar word ik blij van.

Waar herkennen we jou aan als onderwijskundige? (wat typeert jou?)
Out of the box denker, sparring partner, heldere afspraken en deadlines.

susanne broos comfort zone success

Waar haal je je energie vandaan?
Dat is heel divers moet ik zeggen en dat typeert me misschien ook wel. Nieuwe opdrachten starten, (kleine) successen in opdrachten of een goede sparringsessie met collega’s. Privé gezien geeft dansen in de kroeg met vriendinnen of gewoon in de woonkamer met het gezin mij altijd een dosis energie. Ook wandelen in de natuur met mijn twee honden, een ritje op de motor of buiten sporten doet mij altijd goed. Verder kan ik ook intens tevreden zijn met een goed boek op de bank. 

Waar en wanneer krijg je de beste ideeën?
Super cliché maar eigenlijk altijd ’s ochtends onder de douche. En dan heb ik het nog niet eens over mijn eerste koffie gehad hè!