Winifred Paulis

winifred paulis onderwijs.pro team

Dr. Winifred Paulis
Directeur / senior adviseur

Telefoon: 06-16948730
E-mail: winifred@onderwijs.pro

Wat maakt jou een slimme doener?
Ik ben een enthousiaste onderwijsgek, een praktische nerd, een eigenzinnige bemoeial en een ongeduldige samenwerker. Dat tezamen maakt mij denk ik een slimme doener. Iedereen die bij ons werkt houdt van onderwijs, leren en alles wat daarbij komt kijken. Dat is voor mij niet anders. Dat het werk en het team van Onderwijs.pro en hoe wij samenwerken verder zo goed bij mij past komt door de andere typeringen. Ik heb een achtergrond als onderzoeker, maar ik was daarvoor te ongeduldig. Ik wilde de praktijk sneller verbeteren. In de verschillende opdrachten die ik nu doe als adviseur, projectleider of trainer kan ik mijn kennis direct inzetten voor een opdrachtgever. Je ziet veel sneller resultaat van je werk en dat vind ik heel motiverend. Daarnaast kenmerkt het onze visie dat we integraal naar vraagstukken kijken. We kijken naar hoe een opleiding is georganiseerd, hoe mensen (samen)werken, hoe er leiding wordt gegeven en naar onderwijs en toetsing. Dat maakt de opdrachten uitdagend, maar het is noodzakelijk om daadwerkelijk goed onderwijs te leveren dat ook nadat we weg zijn goed werkt. Dat moet je leuk vinden en als natuurlijke bemoeial vind ik dat ook. En last but not least de ongeduldige samenwerker. Er is niets leukers dan samen onderwijs maken. Ik hou ervan om mensen te betrekken bij het creatieve proces van samen onderwijs maken en van en met elkaar te leren. Maar net zoals ik de afwisseling in verschillende projecten inhoudelijk uitdagend vind, vind ik het ook fijn aan dit werk dat ik steeds weer nieuwe mensen bij opdrachtgevers ontmoet met wie ik samen kan werken. Het is nooit saai! In het team van Onderwijs.pro ook niet. Enerzijds niet omdat we allemaal natuurlijk hele leuke mensen zijn, maar ook omdat we elkaar helpen en versterken. We wisselen kennis uit en professionaliseren samen, maar we zitten niet dagelijks op elkaars lip. We hebben de lusten en niet de lasten van samenwerken en dat past mij heel goed.

Wat ligt er op je nachtkastje?
Nou dat gaat je niks aan. Maar ik kan je wel vertellen wat er op de eettafel, die ik deels als thuiskantoor gebruik, ligt. Dat zijn de volgende boeken, die ik er in verschillende opdrachten altijd weer bij pak. Stuk voor stuk aanraders!

winifred paulis onderwijs.pro team

 

Heb je een motto, lijfspreuk of lijflied?
Poeh, nou een lijfspreuk niet direct. Maar stelling 11 uit mijn proefschrift was: “Humor is by far the most significant activity of the human brain” van Edward de Bono. Daar sta ik nog steeds 100% achter. Hoe het menselijk brein werkt is fascinerend en dat ik me dagelijks mag bezighouden met hoe ik kennis daarvan in kan zetten om mensen in beweging te krijgen en te laten leren, vind ik prachtig. Maar waar zouden we zijn zonder humor!?!

Wil je nog wat drinken?
Koffie. Zwart. Altijd.